Skip to Content
+36 30 376 2298
mask
  • English
  • Deutsch
  • Русский
  • Čeština
  • Slovenských
  • Magyar

Kis-Balaton

Helyszín: 
Zalavár

18 km - egész napos, jó idős program
Megközelítés Sármellék irányába, autóval kerékpárral.
Élménybeszámoló:
Az elmúlt napok önfeledt szórakozásra adtak alkalmat. Pénteken autóval kirándultunk a Kis-Balatonhoz. Megnéztük Zalaváron a Kis-Balaton Házat, melynek kiállítása nagy élmény volt. Láttunk ásatásokat, természetfilmet, rengeteg állatot, web-kamerán bepillanthattunk egy-két féltve őrzött területre... A környék történelmünkben betöltött szerepe felülmúlta ismereteinket és szépsége várakozásainkat. Itt épült a Makovecz tervezte ezer éves Zala emlékmű, de azt sem tudtuk, hogy Cyril és Method itt fektette le a szláv írás alapjait. A ház előtt fantasztikus kreatív játszótérre bukkantunk, amit nem csak a gyerekek élveztek!
Kerékpárra pattantunk, mert a Kis-Balaton Háznál jó minőségű kerékpárokat lehet bérelni és a nemrég átadott kerékpár úton átkerekeztünk a Kányavári szigetre. Út közben madárlesen gémet és (azt hiszem) kócsagot láttunk! Gyönyörűek! A szigetre nagy íves fahídon cipeltük át a bicikliket. Megebédeltünk. Legközelebb úgy készülünk, hogy főzni fogunk, mert sok kijelölt tűzhelyet találtunk. Kereszetül, kasul barangoltuk, kicsit Tutajosnak képzeltük magunkat a Tüskevárból, majd tovább indultunk a Bivalyrezervátumhoz. Ide így késő délután érdemes jönni, mert ekkor hajtják vissza az állatokat az istálóba. Nem mondom, félelmetesek! Főleg, hogy a kiejölt ösvény egy helyen rajtuk keresztül vezet át. Volt ám futás! Láttunk szürke marhát, pulit és pásztort.
Igenncsak elfáradtunk, mire visszaértünk a Kis-Balaton Házhoz, de megérte!  Kocsiba ültünk, szerencsésen haza találtunk, nagyot aludtunk. Edit