Skip to Content
+36 30 376 2298
mask
  • English
  • Deutsch
  • Русский
  • Čeština
  • Slovenských
  • Magyar

Tapolcai-tavasbarlang

Helyszín: 
Tapolca

Csónakázás a hangulatos kisváros házai, utcái alatt. Bemutató kiállítás és vetítés egészíti ki, ahova előzetesen időpontot foglalni érdemes. Kitűnő, izgalamas családi program. A barlang párdús levegője jótékony hatású. A malam tó körül gyünyürű sétány várja a látogatóka. Az elekrülő főút mellett pisztráng is vásárolható. Útban a sümegi vár felé érdemes betérni.

Hőlégbalonnal a Balaton felett

Helyszín: 
Hévíz

Szép időben 17 órától
1000-1500 m magasságban csodálatos lebegés a Balaton, Kis-Balaton, Hévíz felett, profi technikával, földi személyzet kíséretével.

Egregy – Árpád kori templom

Helyszín: 
Hévíz

A Zrínyi utca végi borhegyen, magyar falusi román kis-templomok Balaton környéki legszebb példájaként áll helyén. A templom az első pillantásra feltűnően szép arányaival, nemes egyszerűségével, a pannontájba való harmonikus beilleszkedésével kelti fel a figyelmet.

Székelykapus ház

Helyszín: 
Hévíz

Aki a hévízi Zrínyi utcán a borhegy felé sétál, az biztosan lefényképezi majd ezt a házat. A ház falán szép fafaragás idézi a Csodaszarvas legendáját. Az Életfa két oldalán, a visszatekintő szarvasüsző és az őt üldöző két vadász állítja meg az embereket:

„Én nem vagyok vadlövő vadatok, hanem az Atyaistentől hozzátok követ”

Keszthely a Balaton fővárosa

Helyszín: 
Keszthely

6 km - egész napos, esőben is jó program!
Megközelítés: kerékpár úton - műúton autóval - sűrű buszjárattal

A Balaton nyugati csücskében,  a Zal folyó torkolatától északra, a Keszthelyi hegység lábánál fekvő város kb. 40.000 ember lakhelye. Már a rómaiak is várost alapítottak a mai Keszthelyről délre, Fenékpusztánál. Település létezett itt az egész középkorban...

Szigliget - Badacsony kör

Helyszín: 
Balaton északi part

30 - 40 km - Egész napos, jó idős program
Megközelítés autóval a 71-es főúton, kerékpárral kiépített kerékpár úton, Keszthelyről hajóval mentrendszerinti járattal.
Szigliget (Tihanyhoz hasonlóan) egy kis természeti, kulturális, építészeti kuriózum a Balaton partján. Három kis hegyén számos magaslati pontról lehet gyönyörködni a balatoni panorámában. Az egyik kiemelkedő pont a feltárás alatt álló szigligeti várrom...

Kis-Balaton

Helyszín: 
Zalavár

18 km - egész napos, jó idős program
Megközelítés Sármellék irányába, autóval kerékpárral.
Élménybeszámoló:
Az elmúlt napok önfeledt szórakozásra adtak alkalmat. Pénteken autóval kirándultunk a Kis-Balatonhoz. Megnéztük Zalaváron a Kis-Balaton Házat, melynek kiállítása nagy élmény volt. Láttunk ásatásokat, természetfilmet, rengeteg állatot, web-kamerán bepillanthattunk egy-két féltve őrzött területre...

A keszthelyi Balaton part

Helyszín: 
Keszthely

6 km - egész napos, jó idős program!
Megközelítés: kerékpár úton - műúton autóval - sűrű buszjárattal (végállomás)

A Zala folyó torkolatától északra eső öböl sok strand és sétány helyszíne. Itt található a Libás strand, a Helikon strand, a Keszthelyi Városi strand (Balatont formázó medencéjével) és délre az utolsó Szabad strand.

A Zrínyi Miklós utca

Helyszín: 
Hévíz

A Zrínyi utca az országos kéktúra útvonal része. Nem véletlen! Hévíz egyik leglátványosabb, legkellemesebb utcája. Rögtön az elején egy gyönyörű templom vonzza magára a tekintetet.